GRAVIDITET OG FØDSEL

Camilla – venter sit andet barn, efter kaotisk fødselsoplevelse.

Af hjertet tak Nina for at hjælpe mig med at gøre plads til lillebror. 

Efter at have haft en akut og kaotisk fødsel første gang, blev jeg anbefalet at tale med Nina her i min anden graviditet. Jeg var ikke helt sikker på hvad jeg skulle få ud af vores samtaler eller hvad hun kunne bidrage med, men valgte alligevel at tage samtalerne med åbent sind. 

Allerede ved første møde blev jeg enormt positivt overrasket. Udover at jeg følte mig tryg og godt tilpas, fik Nina med det samme sat tingene i perspektiv for mig. Hun hjalp mig med at være selvreflekterende over sidste fødsel, hvilket satte tanker og følelser i gang, som jeg slet ikke var klar over fyldte så meget. 

Lige meget om man har haft en god eller dårlig fødsel, eller det er første gang, vil jeg anbefale Nina. Hun hjalp med at åbne op og gøre plads til min næste fødsel. Hun gav råd, lyttede og hjalp med at tage næste skridt.  

GRAVIDITET

Signe​ stresset og ked af det i graviditeten

Jeg vil gerne sige tak til dig, for din støtte til at få bearbejdet de oplevelser, jeg havde ved min søns fødsel. Vores samtaler har udviklet mig som menneske, partner og mor, og har givet mig glæden ved at være gravid med vores andet barn tilbage. 

Jeg mærkede oprigtig og professionel omsorg fra dig, og du behandlede mine følelser og tanker med respekt og indsigt. Du gav mig konkrete ideer og råd til at komme videre, og hjalp mig til at gøre op med negative følelser som skam og skyld. 

Jeg vil med glæde anbefale dig til enhver, som har brug for sparring til graviditet, fødsel eller det at være mor. 

FERTILITETSFORLØB

Rose kæmper for at blive gravid og har mistet flere gange.

Da jeg begyndte hos Nina havde jeg været et hårdt forløb igennem med fertilitetsbehandling (IUI) og to spontane aborter. Jeg var forvirret, vred og ked af det og havde brug for hjælp til at få tankerne og følelserne på rette kurs. Jeg kunne jo godt blive gravid, men drømmen brast hver gang. Nina hjalp mig til bedre at forstå, hvor de tanker kom fra, at de er okay og hvordan jeg kunne slippe tankerne igen. Langsomt løsnede det hele indeni. Tak for at have hjulpet mig til at få mere ro i maven og mærke mig selv. 

 

FØDSEL

Sofie havde fødselsangst og endte med en god fødsel.

Der er ingen tvivl om, at mine samtaler med dig har hjulpet mig til denne langt bedre fødselsoplevelse anden gang. Bearbejdning af min første fødsel gjorde, at jeg ikke følte angst eller bekymring for denne fødsel. Og vores samtaler i min anden graviditet gjorde, at jeg følte langt større lyst til at føde, tage skeen i egen hånd og gå ind til fødslen med god energi. Som noget positivt og ikke som noget jeg skulle være bange for.

Det gjorde fødslen til en rigtig god oplevelse, hvor jeg følte mig tryg, og følte at jeg var med hele vejen igennem. Kun en enkelt gang, måtte jeg viske til mig selv, at jeg ikke skulle blive bange. Og så kunne jeg faktisk godt beslutte mig for ikke at blive det. Det føltes virkelig godt.

FØDSEL

Maria har fødselsangst

Nina gav mig den bedste ro og fjernede min bekymringer under min graviditet. 

Jeg har en stor fødselsangst, det havde jeg også inden jeg fik mit første barn. Jeg fødte helt normalt, men det var en forfærdelig oplevelse og jeg ved nu at jeg følte mig presset til det, fordi alle sagde at det var det bedste.

Fødselsangsten er desværre ikke gået væk her 4,5 år efter, hvor jeg venter mit andet barn. Derfor startede jeg hos Nina, for at få ro i at skulle føde. Men det var lidt den omvendte verden, for i samarbejde med Nina, fandt vi den bedste løsning for mig (planlagt kejsersnit), så jeg kunne nyde min graviditet og sove om natten. 

Det var en stor lettelse og en kæmpe sten der blevet fjernet fra mit hjerte, da jeg ikke skulle gå og tænke så meget og have mareridt om fødslen resten af min graviditet. Hun fik mig til at mærke mig selv, helt derinde hvor angsten for fødslen sad og hun fik mig til at lytte til mig selv – fremfor at lytte til alle andre som havde en masse holdninger.
Hun fik mig landet det helt rette sted i min graviditet, hvor jeg hviler i mig selv og nu kan nyde min lille baby i maven. Stor tak til Nina.

FØDSEL

Rikke har tidligere oplevet en traumatisk fødsel, men endte som andengangs fødende med en fantastisk oplevelse.

Jeg vil gerne sige mange tak for, at jeg fik mulighed for at tale mine traumer igennem. Det gjorde, at jeg fik reflekteret og var meget bedre forberedt til denne fødsel.

Hvor min første fødsel kort fortalt var fire timers tortur med en krop, der løb løbsk, var min anden fødsel en fantastisk oplevelse, hvor jeg var mentalt til stede og havde overskud til at glæde mig over at møde mit barn. Så tusind tak for din hjælp.

DIG OG DINE RELATIONER

Marie – terapiforløb i 3 år, selvudvikling og relationer.

Psykoterapien hos Nina har været min uundværlige støtte i en svær tid. Jeg har følt mig hørt, har kunnet græde og jeg er i det hele taget blevet klogere på mig selv. Jeg ville aldrig være kommet videre uden. Det har givet mig en større selvforståelse og en bedre mulighed for at klare livets udfordringer.

Stine at lære at stå i sig selv uden at miste sig selv.

Jeg vil meget gerne anbefale Nina. Nina er meget sød, dygtig, jordnær, forstående og det gør at jeg havde og har stor tillid til hende. Hun gav mig alt den støtte jeg havde brug for. 

MODERSKAB

Linda – frygter næste fødsel efter at have født for tidligt.

Jeg fødte 5,5 uger for tidligt, og selvom det gik godt og min datter har det godt og er sund og rask, har jeg efterfølgende lidt af skyldfølelse og angst for at skulle føde igen. 

Jeg kontaktede Nina, som hjalp mig med at bearbejde fødselsoplevelsen, og fik mig til at forstå nogle ting om mig selv. Nina er dygtig, jordnær og en utrolig varm person. I dag ser jeg frem til at skulle have et barn mere en dag, og jeg vil bestemt gå hos Nina under graviditeten. 

MODERSKAB

Susanne – fødte første gang ved planlagt kejsersnit

Nina, du hjalp mig meget kompetent med at tale mig hen imod en normal fødsel, selvom jeg nok mest var til et kejsersnit.
Sixten blev født ved en naturlig fødsel – jubiiiiii! 

Fødselsforløbet var alt hvad jeg kunne drømme om. Vandet var gået aftenen før og kl 10.30 blev ve droppet opstartet og det virkede med stor effekt på mig. Allerede ved 100 ml/t havde jeg ekstremt kraftige veer, hvert andet minut. Efter godt to timer, hvor jeg mente, at nu var min smertegrænse nået, fik jeg akupunktur og lattergas, som alternativ til epiduralblokade, som min jordemoder mente var et skidt valg, ifht selv at være aktiv i fødslen. Kort tid efter kunne jordemoderen konstatere, at jeg havde udvidet mig 9 cm på godt to timer. Efter omkring 30-45 min med presseveer kom Sixten til verden. 

Jeg vil gerne takke dig endnu engang for at have hjulpet mig til mentalt at holde døren åben for en naturlig fødsel. 

En fantastisk oplevelse, som jeg ikke vil være foruden!​ 

MODERSKAB

Stine D – sorgen over en mistet graviditet og genoprettelse af tilknytning

Efter fødslen af mit andet barn, stod jeg tilbage med et tomrum og følte at jeg havde mistet min graviditet. Jeg havde blødt tidligt i graviditeten og havde fået at vide at jeg ville abortere, men det skete ikke. Jeg fik lagt afstand til mit kommende barn, i frygten for at miste. 

Det var naturligt at opsøge Nina, da hun allerede havde været en vigtig del af min graviditet. Jeg havde haft samtaler med Nina fordi jeg tidligere havde haft en traumatisk fødsel og havde et ønske om planlagt kejsersnit. Vi fik sammen lavet en tryg fødeplan for denne fødsel.

Nina gav mig tryghed og anerkendelse. Jeg fik tid og mulighed for fordybelse, til at få sat ord på de følelser, som jeg trængte til at få hjælp til at mærke og få placeret. 

Samtaler med Nina gav mig forståelse og accept af at det var en reel sorg, der skulle bearbejdes og placeres. Hendes ro og nærvær, har været en vigtig faktor i at føle mig hørt, forstået og at jeg fik følt ordentlig efter i mig selv.

Min graviditet og følelserne omkring den er placeret godt, så der nu er plads til fokus på og glæde over min lille dreng.