Ro på graviditeten – Psykoterapi i graviditeten og transformationen fra kvinde til mor – eller mor igen.

De fleste har en forventning om at graviditeten er den søde ventetid – men hvad nu hvis den ikke opleves sådan? Hvis du føler dig mere ked af det og bekymret, eller stresset og ængstelig? 

Omgivelsernes forventninger kan opleves som et pres og gøre det svært at give udtryk for, hvordan du har det og dermed få den støtte du har brug for. Du længes efter at kunne føle dig rolig, at nyde graviditeten og glæde dig.

Kropslige og følelsesmæssige forandringer i graviditeten, i kombination med den du er, kan vække uhensigtsmæssige handlemønstre og ubehagelige indre tilstand. Det må der tages vare på, for at du kan finde din styrke.

Det er ikke meningen at du skal gå og bekymre dig – og få det skidt. Det er muligt at gøre noget ved det, så du kan få kontrollen tilbage og stå stærkere i dig. 

Min erfaring er at alt muligt kan sende en gravid kvinde ud på en mental rutsjetur, selvom graviditeten er det største ønske. Måske genkender du noget af det her?

  • Fertilitetsbehandling der har slidt på psyken. Måske har du endda fået at vide at du ikke kan få børn.
  • Tidligere abort(er) eller komplikationer i starten af graviditeten.
  • Bekymring for morrollen.
  • Udfordringer i dit parforhold eller andre nære relationer.
  • Fødselsangst. Tidligere kompliceret graviditet, dårlig fødselsoplevelse eller efterfødselsreaktion.

 

Det at være gravid er en perfekt åbning i livet til at få arbejdet med de relationer, som ikke er nærende og som ikke gavner.

Jeg kan støtte dig i din proces

Jeg arbejder med dig gennem samtaler med fokus på tanker, følelser og kropsfornemmelser, som der er en lettere adgang til i graviditeten. Jeg arbejder individuelt og nærværende, og kombinerer min faglige baggrund som jordemoder og psykoterapeut, for at du kan opnå størst mulig vækst i denne livsperiode.

 

I graviditeten arbejder vi med at finde din styrke i det du er i lige nu og med kontakten til din baby. Jeg støtter dig i at finde et trygt ståsted og med at finde rum til dine bekymringer, følelser og tanker så de ikke tager over. Så kan du i stedet  finde mere ro og overskud – og nyde din graviditet.

Ofte skal der ikke så meget til som de fleste tror. Som regel kan få samtaler gøre en kæmpe forskel.

Jeg tilbyder

  • 1:1 session á 1½ times varighed til: 1.400 kr
  • Klippekort, 5 sessioner á 1½ times varighed: 6.300 kr
  • Vælg mellem fremmøde eller online.

Første session, er en afklaring af dine bekymringer og hvad formålet med vores samtaler skal være. Jeg tror ikke på quick fixes, hvis forandringer skal være bæredygtige og holde i længden. Derfor anbefaler jeg minimum to sessioner i graviditeten og en efter fødslen, men et forløb på 5-10 sessioner er realistisk for de fleste.

Forløbet tilrettelægger vi efter dine individuelle behov, gerne med udgangspunkt i det der fylder mest aktuelt.

Jeg vil give dig redskaber til at få styr på bekymringerne og rumme dine følelser, så du i stedet være nærværende med dig og din baby.

Signe​ – stresset og ked af det i graviditeten

“Jeg vil gerne sige tak til dig, for din støtte til at få bearbejdet de oplevelser, jeg havde ved min søns fødsel. Vores samtaler har udviklet mig som menneske, partner og mor, og har givet mig glæden ved at være gravid med vores andet barn tilbage.

Jeg mærkede oprigtig og professionel omsorg fra dig, og du behandlede mine følelser og tanker med respekt og indsigt. Du gav mig konkrete ideer og råd til at komme videre, og hjalp mig til at gøre op med negative følelser som skam og skyld.

Jeg vil med glæde anbefale dig til enhver, som har brug for sparring til graviditet, fødsel eller det at være mor.”

Læs flere referencer

“Find styrken fra dit eget ståsted, så du kan træffe gode valg for dig selv og din nye familie.”