Moderskab

Jeg har aldrig mødt en kvinde, som ikke vil sit barn det bedste og ønsker at gøre sit bedste som mor. Det ligger i os, fra vi som små piger, drager omsorg for vores dukker. Det er bestemt for os at vi kan blive mødre og omsorgen ligger i vores biologi. Men hvad så når det ikke er så let, som vi troede det ville være?

Der er meget at leve op til som nybagt mor. Du kan komme til at føle dig utilstrækkelig, hvis du ikke matcher det glansbillede der vises på de sociale medier – eller de forventninger du har til dig selv.

At blive mor kan være en følelsesmæssig rutsjetur, der kan få enhver til at miste balancen – at finde dit ståsted, vil skabe ligevægt i dit moderskab. 

“Den følelsesmæssige forberedelse moderskab er lige så vigtig – om ikke vigtigere – end den traditionelle hjælp til selvhjælp om børneopdragelse.”

Måske kender du til nogle af disse oplevelser?

 • Du føler dig overvældet af moderrollen, træthed, følelser og usikkerhed og holder det for dig selv, at du har det skidt.
 • Den øjeblikkelige følelse af kærlighed til dit barn, udeblev ved fødslen og du synes den er længe om at indfinde sig og føler dig usikker på tilknytningen.
 • Du havde en dårlig eller traumatisk fødselsoplevelse, som bliver ved at fylde meget, giver dig ubehag og gør dig ked af det. 
 • Du overvejer om du har en efterfødselsreaktion. Du føler dig ikke som dig selv, måske endda angst eller depressiv.

   

 • Du synes det er svært at være forældre sammen med din partner og er bekymret for jeres parforhold.

Sådan bliver du en god mor – og samtidig den bedste udgave af dig

Jeg tror på, at vi skal tage ansvar for os selv først. Specielt når vi er forældre. Når vi står stærkt i os selv, bliver vores relation til vores børn – og andre – også stærk. Derfor starter det hele ved dig.

Er du klar til at ændre på det?

Jeg gætter på, at hvis du havde overskuddet til det, ville du stoppe op, mærke efter og gøre det anderledes.

Du ville måske have brug for at gøre op med burde og skulle. Du ville genfinde din sunde fornuft og din evne til at vurdere hvad der er godt og mindre godt for dig som mor – og for din familie.

Det er let at bebrejde sig selv, men der er faktisk en del der er uden for din indflydelse. En kompliceret fødsel, et uroligt og grædende barn eller komplikationer efter fødslen er ikke din skyld, men ting der skete, som ikke stod på din ønskeliste. Det fylder meget følelsesmæssigt – og det kan der tages hånd om.

Derfor er det en god ide at få bearbejdet hele oplevelsen – også selvom der ikke er det store overskud til det. Fordi det trækker spor,  i dit overskud og glæden ved at være mor og i relationen til dit barn.

Det er aldrig for sent at tage fat i en dårlig fødselsoplevelse og bringe den gode energi tilbage i familien.

Det er nu du har en fantastisk åbning til at finde din styrke, så du kan blive den mor, som du ønsker at være for dit barn!

Jeg kan være med dig i dine udfordringer

Jeg arbejder med dig gennem samtaler med fokus på tanker, følelser og kropsfornemmelser, som der er en lettere adgang til når du lige er blevet mor. Jeg arbejder individuelt og nærværende med hele dig og kombinerer min faglige baggrund som jordemoder og psykoterapeut, for at du kan opnå størst mulig ro og vækst i dit moderskab.

Ofte skal der ikke så meget til som de fleste tror. Som regel kan få samtaler gøre en kæmpe forskel.

Jeg tilbyder forløb for dig der:

 • har brug for at bearbejde din fødselsoplevelse.
 • har en efterfødselsreaktion eller fødselsdepression.
 • har svært ved at knytte dig til dit barn.
 • har udfordringer i dit parforhold, eller andre nære relationer.

Vores første møde, er en afklaring af dine udfordringer, samt formålet med forløbet. Forløbet tilrettelægger vi efter dine individuelle behov.

Imellem samtalerne, er det en god ide ikke at gå og gruble, da det ofte forstærker det der er svært. Jeg vil give dig redskaber til at få styr på tankerne og i stedet være nærværende med dig – og din baby.

Jeg kalder det et forløb, fordi jeg ikke tror på quick-fixes, når det handler om moderskabet. Jeg anbefaler mindst to samtaler, når det handler om bearbejdning af fødselsoplevelsen. Andre problemstillinger kræver oftest mere, 5-10 sessioner er erfaringsmæssigt passende.

Jeg tilbyder

 • Session á 1½ times varighed 1400 kr.
 • Klippekort: 5 sessioner á 1½ times varighed, 6.300 kr

  Vælg mellem
  :
 • 1:1 session på Frederiksberg. Du får tiltrængt uforstyrret tid og opmærksomhed til dig.
 • Online terapi, sikker forbindelse –  for dig der ikke bor i nærheden eller for dig, der ikke har overskud til at komme ud ad døren.
 • Walk and talk med barnevognen – for dig der ikke har mulighed for at få passet baby og nyder en samtale i det fri, i grønne områder omkring Lyngby/Frederiksberg efter nærmere aftale.

Stine – Sorgen over en mistet graviditet og genoprettelse af tilknytning

“Efter fødslen af mit andet barn, stod jeg tilbage med et tomrum og følte at jeg havde mistet min graviditet. Jeg havde blødt tidligt i graviditeten og havde fået at vide at jeg ville abortere, men det skete ikke. Jeg fik lagt afstand til mit kommende barn, i frygten for at miste. 

Det var naturligt at opsøge Nina, da hun allerede havde været en vigtig del af min graviditet. Jeg havde haft samtaler med Nina fordi jeg tidligere havde haft en traumatisk fødsel og havde et ønske om planlagt kejsersnit. Vi fik sammen lavet en tryg fødeplan for denne fødsel.

Nina gav mig tryghed og anerkendelse. Jeg fik tid og mulighed for fordybelse, til at få sat ord på de følelser, som jeg trængte til at få hjælp til at mærke og få placeret. 

Samtaler med Nina gav mig forståelse og accept af at det var en reel sorg, der skulle bearbejdes og placeres. Hendes ro og nærvær, har været en vigtig faktor i at føle mig hørt, forstået og at jeg fik følt ordentlig efter i mig selv.

Min graviditet og følelserne omkring den er placeret godt, så der nu er plads til fokus på og glæde over min lille dreng.”

Læs flere referencer

Er du klar til at integrere dig i moderskabet, så du kan skabe sunde relationer for livet?

Kontakt mig