Ro på fødslen – Om fødselsangst og vejen til den gode fødselsoplevelse.

Måske føler du, at angsten for fødslen, har overtaget glæden ved at skulle have et barn og at du desperat har brug for at få kontrollen tilbage. Du længes efter at kunne nyde graviditeten.

Hvis du før har født og havde en dårlig eller traumatisk fødselsoplevelse frygter du måske, at det samme vil ske igen. 

Eller også er du førstegangsfødende og er nervøs for, hvordan det hele kommer til at gå.

Du oplever måske, at tankerne løber af med dig omkring:

 • om der kan ske baby noget.
 • fødslen – eller overvejelser om et kejsersnit.
 • bekymringer om livet med et spædbarn.

Du har måske talt med din læge, dine veninder og din mor, de har givet dig gode råd. Sagt at det nok skal gå. Google gør det ikke lettere. Du er fortsat i vildrede.

Det er som om, at du prøver at forudsige fremtiden uden at kunne træffe de bedste beslutninger for at nå derhen. Måske tænker du endda at kejsersnit er den eneste mulighed for dig i din situation.

Den følelsesmæssige forberedelse til fødslen er lige så vigtig – om ikke vigtigere – end den traditionelle fødselsforberedelse om smertelindring og diverse muligheder for indgreb.

 

Du er ikke alene og jeg kender udfordringen!

De fleste oplever, at graviditet, fødsel og det nye moderskab er en kæmpe livsomvæltning. Denne livsperiode indeholder alle følelser – også dem vi ikke har lyst til at mærke. Det kan vække uhensigtsmæssige handlemønstre og ubehagelige indre tilstande, som skal tages vare på.

Det er muligt at gøre anderledes

Det er nemlig ikke meningen at du skal gå og gruble og få det skidt af det.

Det er muligt at gøre noget ved det, så du kan få kontrollen tilbage, nyde at være gravid og blive klar til din forestående fødsel. Og samtidig ende med en oplevelse af succes.

Jeg støtter dig på vejen til den gode fødselsoplevelse

Jeg arbejder med dig gennem samtaler med fokus på tanker, følelser og kropsfornemmelser, som der er en lettere adgang til i graviditeten. Jeg arbejder individuelt og nærværende, og kombinerer min faglige baggrund som jordemoder og psykoterapeut, for at du kan opnå størst mulig vækst i denne livsperiode.

Jeg har haft samtaler med omkring tusinde gravide, med fødselsangst. Jeg kender vejen at gå, for at du kan opnå ro og komme trygt igennem graviditet og fødsel med størst muligt overskud til at være mor.

Jeg kan hjælpe dig med at udarbejde en realistisk fødeplan, så du kan gå styrket og klar ind til fødslen. Eller jeg kan støtte dig i processen at tage det svære valg mellem normal fødsel eller planlagt kejsersnit.

“Der skal ikke så meget til som de fleste tror. Som regel kan få samtaler gøre en kæmpe forskel.”

Til dig der venter dit første barn

Individuelt forløb på 5 sessioner á 1½ time

Sådan kan temaerne se ud, det bliver naturligvis tilpasset dine/jeres behov:

 

 • Vi taler om frygten for fødslen og hvad den egentligt handler om? Vi vender frygten, til en viden om dig, som kan bruges konstruktivt i fødslen. Du vil opnå bevidsthed om dine handlemuligheder og finder ud af hvilken støtte du har brug for og kan bede om, så du kan føle dig helt tryg.
 • Vi finder ind til hvad der skal til for, at du får en god fødselsoplevelse. Ud fra dine ønsker og det vi nu ved om dig, din frygt og den støtte din partner kan være for dig, kan vi sammen udarbejder en realistisk fødeplan.
 • Vi vil tale om tiden lige efter fødslen, så du/I får tilrettelagt den bedste barselsboble for jer. Hvis du er bekymret for hvordan du bliver som mor/far, taler vi om det, så du kan føle dig bedre klædt på.
 • Efter fødslen mødes vi og taler fødselsoplevelsen igennem. Det er betydningsfuldt for dit moderskab, at bearbejde det der er behov for og at du får taget styrken fra oplevelsen med dig videre i moderskabet. Bearbejdelse af fødselsoplevelsen kan være ligeså vigtigt for din partner.
 • Vi kan bruge NBO til at kigge på baby, så I bedre forstår babys sprog og signaler. Det vil styrke jeres relation. Vi tager her emner op som søvn, mad, gråd, motorik og kontakt, ud fra det baby viser os.
 • Vi taler om hvordan det er at være mor/far, hvilke udfordringer oplever I følelsesmæssigt, i parforholdet og ifht baby – og den livsændring det er at blive en familie.

Du opnår overblik over den fødselsproces du skal igennem. Du vil opleve at stå styrket i dig og gå velforberedt ind til fødslen og det helt tidlige moderskab. Du får mulighed for at lande i din fødselsoplevelse og din nye moderrolle.

Pris: 6.300 kr

Til dig der tidligere har haft en dårlig fødselsoplevelse

Individuelt forløb 5 sessioner á 1½ time

– sådan kan temaerne i et forløb se ud, det bliver naturligvis tilpasset dit behov:

 • Vi bearbejder din tidligere fødsel, så du får klarhed over hvad der skete, både fysiologisk og følelsesmæssigt. Det vil gøre dig i stand til at lægge oplevelsen bag dig, så du kan fokusere på din kommende fødsel. Du vil blive i stand til at vende det du frygter til en erfaring, som du kan bruge konstruktivt i næste fødsel.
 • Vi finder ind til hvad der skal til for at du får en god fødselsoplevelse denne gang. Du bliver bevidst om dine handlemuligheder og hvilken støtte du har brug for, så du kan føle dig helt tryg.
 • Vi udarbejder en realistisk fødeplan ud fra dine ønsker og dine nye handlemuligheder. Vi vil tale om tiden lige efter fødslen, så du får taget stilling til hvordan du ønsker at den forløber, ifht dine erfaringer fra sidste barselsperiode.
 • Efter fødslen mødes vi og snakker din fødselsoplevelsen igennem. Det er af stor betydning for dit videre moderskab, at få landet oplevelsen, bearbejdet det der er behov for og vigtigst af alt – at du får taget styrken fra oplevelsen med dig videre i moderskabet.
 • Vi kan bruge NBO (Newborn behavior observation) til at kigge på baby, til at forstå babys sprog og signaler. Det vil styrke jeres relation. Vi tager emner op som søvn, mad, gråd, motorik og kontakt, ud fra hvad baby viser os.
 • Vi taler om hvordan det er at få et barn mere i familien, de følelsesmæssige udfordringer der kan være i parforholdet og større søskende.

Du vil få dealet med en dårlig fødselserfaring og opnå et nyt overblik over den fødselsproces du nu skal igennem. Du vil opleve at stå styrket i dig og gå velforberedt ind til fødslen, samt være klar til det tidlige moderskab.

Hvis du overvejer om et planlagt kejsersnit er det bedste for dig, vil en grundig samtale om dette naturligvis indgå i forløbet.

En tidligere dårlig fødselsoplevelse, har ofte afstedkommet en efterfødselsreaktion. Mange frygter endnu en efterfødselsreaktion mindst ligeså meget som selve fødslen. Det indgår i forløbet, men da der kan være behov for ekstra samtaler, er der mulighed for tilkøb af ekstra sessioner.

Pris:  6.300 kr

Sofie havde fødselsangst og endte med en god fødsel.

Der er ingen tvivl om, at mine samtaler med dig har hjulpet mig til denne langt bedre fødselsoplevelse anden gang. Bearbejdning af min første fødsel gjorde, at jeg ikke følte angst eller bekymring for denne fødsel. Og vores samtaler i min anden graviditet gjorde, at jeg følte langt større lyst til at føde, tage skeen i egen hånd og gå ind til fødslen med god energi. Som noget positivt og ikke som noget jeg skulle være bange for.

Det gjorde fødslen til en rigtig god oplevelse, hvor jeg følte mig tryg, og følte at jeg var med hele vejen igennem. Kun en enkelt gang, måtte jeg viske til mig selv, at jeg ikke skulle blive bange. Og så kunne jeg faktisk godt beslutte mig for ikke at blive det. Det føltes virkelig godt.

Læs flere referencer

“Bliv klar til din fødsel med hele dig”

Kontakt mig og hør mere